Tips om goedkoop naar Lefkas te reizen

Strand op Lefkas. (Bron: Pixabay)

Voor de meeste zeilers die in Griekenland zeilen heeft Lefkas geen introductie nodig. Prachtige natuur, pittoreske havens en mooie baaien met azuurblauw helder water maken dit eiland en perfecte vakantiebestemming. En ook omdat er diverse eilanden op korte afstand van Lefkas liggen, is het gebied heel goed geschikt voor zeilvakanties. Daarom hebben meerdere chartermaatschappijen hun basis daar in Lefkada of in Nidri. Het is echter niet altijd makkelijk om daar te komen. Daarom geven wij hier onze tips om goedkoop naar Lefkas te reizen.

De beste manier om naar Lefkas te reizen? Er zijn meerdere opties.

Het antwoord op deze vraag zal afhankelijk zijn van de tijd van het jaar, plaats van vertrek, persoonlijke voorkeuren en  beschikbare middelen. Lefkas is een eiland dat met het Griekse vasteland door middel van een brug is verbonden. De dichtstbijzijnde luchthaven is Preveza/Aktio (code PVK) die op 25 autominuten van Lefkada-stad ligt. Omdat er een brug naar het eiland is, zijn er alleen veerbootdiensten vanaf Lefkas naar andere eilanden en zijn er busverbindingen met diverse steden op het vasteland.

Vliegen naar Preveza

Dit is natuurlijk de snelste en de beste manier om naar Lefkas te reizen als men van ver komt (Nederland, België) en niet te veel tijd heeft. Gezien de Preveza luchthaven betrekkelijk klein is, worden er internationale vluchten alleen in de zomerperiode aangeboden (Mei t/m Oktober). Vanuit Nederland vliegt er momenteel Transavia naartoe uit Amsterdam. Als de prijzen de pan uit rijzen tijdens de schoolvakanties, vaak is het meer voordelig om met Condor te vliegen vanuit Düsseldorf of Frankfurt niet ver over de grens met Duitsland.

Tip: vergelijk de prijzen voor vliegtickets naar Preveza bij diverse vliegmaatschappijen en kijk voor de beste deals ook over de grens.

Eenmaal aangekomen op Preveza, kan men met een taxi of met een bus naar Lefkas verder reizen (reserveren wordt aanbevolen!). Er is geen busdienst tussen de vluchthaven en de stad Lefkada. Wel stopt de bus Preveza-Lefkada op verzoek bij de weg naast het vliegveld.

Vliegen naar Corfu, veerboot, bus

Als vliegen naar Preveza geen optie is, komt de onderstaande route al gauw als volgende ter overweging:

 • Diverse vluchtmaatschappijen vliegen vanuit Nederland en omstreken naar Corfu, waaronder Ryanair, Condor en Transavia.
 • Taxi naar de haven (15 min)
 • Dan een veerboot naar Igoumenitsa (vertrekt vrij frequent), reistijd ongeveer 2 uur
 • Dan met een huurauto naar Lefkada (de route is schilderachtig!)
  of
  met een bus naar Preveza + overstappen op bus naar Lefkada

Weer een andere mogelijkheid is om vanuit Corfu naar Preveza met locale Griekse vluchtmaatschappij Skyexpress te vliegen.

Vliegen naar Athene + een bus naar Lefkada

Vluchten naar Athene zijn vaak goedkoper en frequenter dan naar Preveza of Corfu. Wel is de afstand tot Lefkada is dan aanzienlijk groter. Een busrit duurt dan ongeveer 5 uur.

 • Vliegen naar Athene
 • Met een bus naar Kifissos of Pelloponese busstation (1 uur, details op athensairportbus.com)
 • Met een intercity bus naar Lefkada. (5 uur, kijk op www.ktel-lefkadas.gr voor de vertrektijden)

Conclusie

Al met al, Lefkas is misschien niet de makkelijkste bestemming wat betreft (voordelig) reizen, maar juist daarom zit het eiland nog niet vol toeristen. Er zijn diverse opties om daar te komen, misschien wel op een Griekse manier. Wij hopen in ieder geval dat onze tips om goedkoop naar Lefkas te reizen u helpen een onvergetelijke vakantie op dit prachtige eiland te beleven!

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>