Ankerplaatsen Markermeer

Op deze kaart vindt u een overzicht van de bekendste ankerplaatsen Markermeer met hun locatie op de kaart.

Found 13 locaties
Diepte: 2.5-3.5m
Nabij de Lelystad haven kunt u ankeren in een beschutte kom. Deze ankerplek is goed beschut bij vrijwel alle windrichtingen.
Diepte: 1-1.8m
Een ruime plek om te ankeren dicht bij Amsterdam, nabij een haven. De ankerplaats Durgerdam is vrijwel ondiep, er is een klein strandje aan de oostkant.
Diepte: 1.5m
Nabij de havens van één van de mooiste steden aan het IJsselmeer, maar toch weg van de stadsdrukte: ankerplaats buitenhaven Hoorn is een unieke combinatie van rust, natuur en culturele belevenis. Men ligt hier lekker achter een anker in [...]
Diepte: 2.3-2.5m
Ankerplaats Pampushaven is een goed beschutte vluchthaven en ankerplek met veel ruimte en rust.
Diepte: 1.7m
Bodemtype: Klei
Een goed afgeschermde ankerplaats (behalve oostenwinden), pal voor het strand met een strandtent waar vaak feesten en festivals georganiseerd worden.

Wellicht ook interessant voor u:

Let op: deze ankerplaatsen zijn vermeld door zeilers op basis van hun ervaringen en zijn niet per definitie formeel aangewezen door lokale autoriteiten of door de Rijkswaterstaat. Raadpleeg daarom altijd de actuele kaarten en respecteer eventuele borden ter plaatse. 

Hoe kies je een ankerplaats?

Bij het kiezen van een geschikte ankerplaats dient rekening gehouden te worden met de volgende factoren:

  • Beschutting
  • Het weer
  • Bodem
  • Diepte
  • Stroming, getij
  • Beschikbare ankergerei

Daarom zijn niet alle ankerplaatsen in diverse omstandigheden even goed. Bestudeer altijd weersverwachtingen voor de periode dat je achter een anker wilt doorbrengen. Kies bij voorkeur een plaats onder hogerwal waar het niet te diep is. Is je anker geschikt voor de type bodem? Is er sprake van getij? (dus veranderingen van diepte en stroming).

Maak dit overzicht nog beter!

Ziet u verouderde gegevens of onvolkomenheden in beschrijvingen? Heeft u een mooie foto die één van de pagina van ankerplaatsen zou kunnen verfraaien? Laat dat aan ons svp weten en stuur ons een bericht.

Mist u een ankerplaats rond het Markermeer in dit overzicht en wilt u die toevoegen? Dat kan! Maak dan een account aan en u krijgt een mogelijkheid om nieuwe locaties toe te voegen. Dit geldt niet alleen voor ankerplaatsen, maar natuurlijk ook voor andere types locaties.

Close