Ankerplaatsen Zeeland

Op deze kaart vindt u een overzicht van de bekendste ankerplaatsen Zeeland met hun locatie op de kaart.

Wellicht ook interessant voor u:

Let op: deze ankerplaatsen zijn vermeld door zeilers op basis van hun ervaringen en zijn niet per definitie formeel aangewezen door lokale autoriteiten of door de Rijkswaterstaat. Raadpleeg daarom altijd de actuele kaarten en respecteer eventuele borden ter plaatse. 

Hoe kies je een ankerplaats?

Bij het kiezen van een geschikte ankerplaats dient rekening gehouden te worden met de volgende factoren:

  • Beschutting
  • Het weer
  • Bodem
  • Diepte
  • Stroming, getij
  • Beschikbare ankergerei

Daarom zijn niet alle ankerplaatsen in diverse omstandigheden even goed. Bestudeer altijd weersverwachtingen voor de periode dat je achter een anker wilt doorbrengen. Kies bij voorkeur een plaats onder hogerwal waar het niet te diep is. Is je anker geschikt voor de type bodem? Is er sprake van getij? (dus veranderingen van diepte en stroming).

Maak dit overzicht nog beter!

Ziet u verouderde gegevens of onvolkomenheden in beschrijvingen? Heeft u een mooie foto die één van de pagina van ankerplaatsen zou kunnen verfraaien? Laat dat aan ons svp weten en stuur ons een bericht.

Mist u een ankerplaats in Zeeland in dit overzicht en wilt u die toevoegen? Dat kan! Maak dan een account aan en u krijgt een mogelijkheid om nieuwe locaties toe te voegen. Dit geldt niet alleen voor ankerplaatsen, maar natuurlijk ook voor andere types locaties.

Close