Locaties

Harlingen

4.0
DSC_7907
Adres:
Harlingen
Omschrijving:

“De Poort van de Waddenzee” – zo wordt Harlingen vaak genoemd. Men voelt, hoort en beleeft de Waddenzee in Harlingen als in geen andere stad.

Dit is de belangrijkste haven van Friesland, één van de Friese elf steden en is ook de stad van de Tall Ship Races. Hiervandaan varen ook de veerboten naar Terschelling en Vlieland.

In de stad hebben sommige van de oorspronkelijke vestingwerken de test van de tijd overleefd, evenals de grachten en een aantal historische pakhuizen en herenhuizen. Tijdens een wandeling door het oude centrum ontdekt men leuke steegjes, bruggen en huizen soms met authentieke gevelreclame erop . Een andere mogelijkheid is om de stad vanaf het water te ontdekken door een boot of een kajak te huren.

Zeilen

Er zijn meerdere jachthavens in de stad. Diverse zeilwedstrijden worden vanuit Harlingen georganiseerd waaronder – HT zeilrace, Brandarisrace, Waddenrace. Eén van de interessante evenementen om te bezichtigen – Harlinger Visserijdagen die in de zomer georganiseerd worden. Dit is een volksfeest dat vier dagen duurt en is bedoeld om de vissersstad Harlingen en visserij te promoten.

Niet te missen in Harlingen:

  • Een wandeling door het oude centrum
  • Een bezoek aan de Willem Barentsz-werf waar het expeditieschip van Willem Barentsz gereconstrueerd wordt
  • Authentieke zeilschepen in diverse havens bewonderen
  • Eén van de vele evenementen bijwonen

Handig:

Categorieën:

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>

Send message to moderator

Close