Locaties

Hoorn

5.0
Adres:
Hoorn
Omschrijving:

Als je op het IJsselmeer/Markermeer zeilt, moet je Hoorn zeker gezien hebben! Het is zonder meer één van de mooiste steden aan het IJsselmeer en is zeker een bezoekje waard! Één van de VOC-steden die zijn bloei in de 16-de en 17-de eeuw kende, is Hoorn tegenwoordig vooral een schat van historische gebouwen en musea en is ook overigens een pittoreske stad met prachtige havens en schepen. Naar deze stad is ook de Kap Hoorn in Zuid-Amerika genoemd nadat Nederlandse schippers voor het eerst het punt van Zuid-Amerika rondden.

Ooit voeren vele schepen hieruit naar Oost-Indië af, om later met ladingen van specerijen terug te komen. De imposante pakhuizen, verschillende gevelstijlen zijn nog steeds in Hoorn te bewonderen tijdens een wandeling door het oude stadscentrum en de kades. De Hoofdtoren bij de ingang van de haven vangt direct je aandacht en is het visitekaartje van Hoorn. Daarnaast liggen doorgaans talrijke grote platbodems aangemeerd en geven het uitzicht nog meer charme. Vele cafés creëren een gezellige sfeer in de stad en nodigen uit voor een drankje op een terras.

Voor een overnachting met een boot heeft men diverse mogelijkheden hier: Grashaven met een volwaardige marina, de Binnenhaven in het hartje stad met opties om aan de kant van een levendige straat aan te leggen of aan de kant van een park. Wil je een rustige nacht achter een anker beleven – dat kan hier ook in de buitenhaven.

Niet te missen in Hoorn:

Plattegrond havens Hoorn

Plattegrond havens Hoorn
Een overzichtelijke kaart van het havengebied Hoorn met locaties van diverse havens, meldstijgers, ankerplekken

Live Webcam

Live beelden van de webcam op het Oostereiland zijn via de volgende link te bekijken: Webcam Gevangenishotel Hoorn 

Categorieën:

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>

Send message to moderator

Close